tirsdag den 22. februar 2011

Du kan få hende og tager hende derfor

.




Da ordene:

-Vil du Gifte dig med mig?

flyver ud af munden på dig, ved du, at du har gjort det helt Rigtige:

du har giftet dig af de grunde, der al intellektuelt og psykologisk gas til trods, er de ældste og bedste, mennesket har fundet på,

Malene ser et øjeblik på dig fra et fjernt drømmeland, så glipper hun nogle gange og hvisker rødmende:

-Vil du da have sådan En som mig?

-Ja, ja og ja igen! råber du.

Hun ser sig forskræmt omkring, men du lægger din hånd beroligende på hendes skulder og siger med Mandig kortfattethed:

-Lydisoleret!

-Men du brænder dig, hvis du elsker mig! Jeg har altid bare bragt ulykke over dem, der vitterligt fortjente bedre. Jeg kunne bare ikke elske en mand, der var mindre end det Perfekte!

kvidrer hun videre.

-Hvad angår det mig? siger du med et ansigtsudtryk af orientalsk uudgrundelighed.

Hun kigger hastigt på dig.

-Jeg havde drømt om at gifte mig med Sigurd!

-Han hører hjemme i en anden fremragende historie!

-Så ja da og GUd befalet!'

De sidste ord fra hende får dig til at overveje, om hun muligvis har et skjult Potentiale, men i dette øjeblik til1ægger du ikke dette en større betydning, så du kysser hende heftigt og mærker den varme lykke brede sig i dit indre, fra maven og udefter; lige der, hvor den hidtil største følelse i dit liv har været Søsyge.

Vi må straks ud og annoncere dette for mine Forældre! udbryder du stolt og tager hendes hånd i et fast greb.

-Jeg kan da ikke vise mig sådan her!

Og da du kigger uforstående op og ned over hendes vidunderlige krop, vant som du er blevet til at se hende nøgen, siger hun med en slet undertrykt snerren:

-Uden tøj!

-Nåh, siger du med en typisk Ægtefællebøvethed og draperer vattæppet om hende, således at hun fremstår som en stolt Jomfru Justitia og trækker hende med, tydeligt opmærksom på, hvor meget godt en statue af hende uden tøj ville gøre i de danske Domstole.

Du lader hende gå forrest det sidste stykke ind i dine forældre soveværelse, hvor din mors slag med håndbruseren er afløst af en fortrolig meningsudveksling mellem dine forældre.

Da Malene kommer til syne i døråbningen, brøler din mor:


-Ud, ud Liderlige Kvindfolk. Min mand var Forvirret og Panikslagen over sin alder. Derfor og kun derfor fik du adgang med dine faste bryster og runde hofter.

Hun giver din far et lille dask på hans tyndhårede isse, da han begynder at puste alt for lydeligt.

-Mor! Jeg skal giftes!

-Hold kæft unge! Jeg skal lige være færdig med den elendige pikmær, din far har slæbt med hjem.

-Lad være med at fornærme din Svigerdatter.

Din mor får et udtryk i ansigtet, som du kun har set en gang før: da hun kom til at røre ved 380 volt ægte dansk vekselstrøm.

-Mener du, du vil gifte dig med den møjert?

Du noterer, at hun er begyndt at bruge mere nuancerede skældsord om Malene, at hun er begyndt at acceptere det Uafvendelige.

Din fars ansigt signalerer skiftevis solskin og regn, alt efter om han fyldes af jalousi over at være rendt omkuld af en af de yngre, som han frygtede fra begyndelsen, at han ville blive og som gav årsag til dette vanvid, eller han tænker på de interessante aspekter ved at kunne forføre sin kommende Svigerdatter, hvilket han jo allerede har præsteret på et tidspunkt, hvor han lå i konkurrence med resten af markedet og ikke kunne kvæle den Kedsomhed, som lang tids ægteskabelig ensformighed kan fylde selv den mest forelskede pige med.



Han bærer jo en Duft af Eventyr i kraft af sit job, som altid byder på et væld af småoplevelser, som med lidt retouche sagtens kan give en masse grin og underholdning.



Han samler sig sammen og tænker på dit Bedste, da han siger:



!



-Kys min hånd, søn og gift dig med min velsignelse.



Du gør som Befalet og bander samtidig over, at du aldrig kan have din Dostojevskijsamling i fred for din far.



Din mor omfavner dig og du mærker nogle maleneske fornemmelser i dine hænder mod hendes buttede krop.



-Lad os gå ned og få en bid brød sammen! siger din far i Dallasstilog leder vejen, indtil han ved et blik på Malene kommer i tanke om sine nylige aktiviteter og haster tilbage for at få i det mindste bukser på, hvilket giver Malene en kærkommen mulighed for at gå ind på dit/jeres værelse og kaste en ultrakort kjole over hovedet.



Din mor og du, der pludselig står alene, kun omgivet af kastevindene fra al denne aktivitet, udveksler et langt, tavst blik, men selv denne påmindelse om, hvor Malene sidst har anbragt sine Følelser, kan ikke for alvor knuse den varme fornemmelse, du har over at skulle tage ansvaret for et andet menneskes ve og vel.


Vel ankomne nede i dagligstuen, åbner din mor de dobbelte skydedøre mellem denne og den Fine stue, som kun bruges ved de kirkelige højtider og betyder med en håndbevægelse at denne anledning, hvor hendes førstefødte skal blive sin egen Herre, er tilstrækkelig betydningsfuld, på lige fod med VOr FRelsers fødsel og død, til at blive fejret ved det sortpolerede ibenholtsbord i midten, omgivet af svære stole i en ubestemmelig 1700-tals Byboerstil med plysbetræk.



Med flere ukontrollerbare skut, tager I plads i den dybe, månedgamle kulde, som indtil jeres ankomst var stedets ubestridte Hersker.



Din far åbner med en stor bevægelse og et større smil for ventilen til den nylakerede radiator og lidt efter lidt begynder varmen at brede sig i takt med maden, der pludselig, ud af intet, dukker op i din mors køkkenskabe og derfra transporteres på ivrigt hviskende sutter ind foran jer.



-Tag nu for jer! siger din mor og I begynder med videnskabelig grundighed at prøvesmage og derefter udradere den ene ret efter den anden.



-Sild skal svømme! råber din far og vender bunden i vejret på sit Snapseglas.



Du synes, du har hørt dette et eller andet sted før, men orker ikke at føre tanken til ende og gør bare ligeså, hastigt fulgt af Malene, som bestemt ikke lader nogen vinde over sig i den slags konklurrencer.



Med rødmende ømhed ser du, hvordan alkoholen gør sin virkning i hendes ansigt og får hendes øjne til at stråle, hver gang hun ser på dig.



Da din far har druknet sin skuffelse, er I samtidig blevet kørt så meget op i jeres Lykke, at I siger tak for mad og hurtigt retirerer til jeres gemakker, hvor du overmandes af en træthed oven på denne bevægede dag med alle dens skæbnesvangre valg og falder i en dyb søvn, der ikke forstyrres af Malenes feminine knytnævers frustrerede banken på din krop.

Næste morgen, da larmen fra dine øjenlågs opadstigende bevægelse sender dig på toilettet for første gang, kommer du tilbage til Virkeligheden og spørgsmålet:



-Er denne pige, hvad jeg ønsker?



1. Du beslutter dig for at tage hende på dine betingelser, vel vidende at det ægteskab vil blive meget kort: http://puritaner.blogspot.com/2011/02/du-beslutter-dig-for-at-tage-hende-pa.html



2. Du vælger at opføre dig med rimelig hensyntagen til hende, hvilket erfaringsmæssigt vil fratage dig al selvbestemmelse og mere til. Læs nedenfor: http://puritaner.blogspot.com/2011/02/du-vlger-at-opfre-dig-rimeligt.html





...